Blog

Opzoek naar jullie droomlocatie

Beste bruidsparen,

Regelmatig krijg ik van bruidsparen de vraag waar ze op moeten letten bij vinden van een geschikte trouwlocatie. Of hoe ver van te voren ze eigenlijk moeten reserveren. In deze blog zal ik hier op in gaan.

De Trouwdatum: is na het aanzoek het eerste waar jullie naar zullen kijken. Vaak heeft de datum een speciale betekenis. Maar hou er rekening mee dat er op speciale data zoals 07-07-17 ook heel veel andere stellen zullen trouwen. En dus veel locaties al volgeboekt zijn. Hou bij het kiezen van de datum eventueel ook rekening met speciale vrienden of familieleden die jullie willen uitnodigen.

Het Seizoen: waarin jullie trouwen. De zomer is vanwege het lekker weer nog steeds het meest gangbaar voor een huwelijk. Het trouwseizoen is van begin mei tot eind september. Toch zouden jullie ook kunnen overwegen om buiten het seizoen te trouwen. Voordeel is de grotere beschikbaarheid van veel geliefde trouwlocaties.

De Populariteit: van de trouwlocatie. Ik raad jullie aan om zodra de trouwdatum gekozen is gelijk op zoek te gaan naar een geschikte locatie. Een kasteel of andere populaire trouwlocatie zal veel eerder gekozen worden als bijvoorbeeld een boerderij.

De Capaciteit: van de trouwlocatie. Bedenk dat de grootte van de locatie moet aansluiten bij het aantal gasten die jullie graag willen uitnodigen. Is de locatie bijvoorbeeld wel in staat om het diner voor alle gasten op tijd klaar te maken. Er is immers niets zo vervelender als het ene deel al aan het hoofdgerecht zit terwijl de anderen nog aan het voorgerecht zitten.

Bijzondere Locaties: Steeds vaker kiezen bruidsparen voor een bijzondere trouwlocatie. Ik noemde al eerder een boerderij. Maar ook trouwen mensen in het bos, in een open veld of op het strand. Toch raad ik bruidsparen aan om hier heel goed over na te denken. Trouwen op en/of afhuren van een locatie waar jullie zelf de catering mogen verzorgen is natuurlijk veel goedkoper. Maar het vraagt echter heel veel voorbereidingen. Immers zullen jullie naast catering de locatie zelf moeten voorzien van tafels, aankleding, licht etc, etc

Na deze korte opsomming hoor ik jullie al denken : “Jeetje wat zijn er een hoop punten om op te letten” En er zijn zeker nog veel meer punten te benoemen. Als tip wil ik jullie graag verwijzen naar de website www.toptrouwlocaties.nl Hier vinden jullie de benodigde informatie van de verschillende trouwlocaties die Nederland rijk is.

Gelukkig heb ik als professioneel weddingplanner ook de nodige kennis en ervaring. Neem bij vragen daarom gerust contact met mij op viawww.theweddingdream.nl.

Ik ben jullie graag van dienst om te helpen bij het vinden van een geschikte trouwlocatie.